logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


Brasserie eten

Hebt u geen tijd om lekker te koken?
Brasserie eten: altijd eenvoudig op te warmen

Zuurkool met vlees
zuurkol 1zuurkool 2
Kant en klare zuurkool kopen in Lidl France
Zuurkool opwarmen in microgolf oven
Vlees inbegrepen in de schotel.

Pimpen door :
Toevoegen witte riesling wijn

Zuurkool met zalm
Kant en klare zuurkool kopen in Lidl France
Vlees van de kant en klare choucroute is op, Nog veel choucroute over. Beetje witte wijn bijdoen.
Zuurkool opwarmen in microgolf oven
Zalm met vel in Steamer 105°C 5 min

Varkenswangetjes met pureeaardappelen
varkenswangetjes
https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Karbonade-van-varkenswangetjes-met-Westmalle-en-frietjes-van-pastinaak/r/af1d65c1fd4c444d8b19aa76fd1db73e

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/20009/varkenswangetjes-met-wintergroenten

Kleur de varkenswangen langs alle zijden. Doe dit in 2 keer, teveel vlees ineens bruinen geeft geen goed resultaat. Haal de gekleurde wangetjes uit de pot. Doe er de fijngesneden ui en geperste knoflook in en laat glazig stoven. Leg de varkenswangen terug in de cocotte, kruid met peper en zout en bestrooi met 2 lepels gezeefde bloem. Schep om. Verwarm de fond en de Westmalle. Leg het kruidentuiltje tussen het vlees en giet er het warme vocht over. Schep nogmaals om en zorg dat het vlees helemaal onder staat. Smeer een dikke laag mosterd op het brood. Leg de boterhammen, met de besmeerde kant naar onder, bovenop het vlees. Breng de inhoud aan de kook en steek in de oven van 100°C. Laat het vlees 4 uur laten garen. Schep de varkenswangen uit de saus. Roer de saus glad en laat inkoken tot de gewenste hoeveelheid en dikte. Doe het vlees er terug bij.
http://marijkekookt.blogspot.com/2015/03/de-lekkerste-varkenswangetjes-ooit.html

 

Het geheim zit in het garen : 2 à 4 uur aan 90°C: zeer belangrijk
  varkenswang (ontvliesd)1 kg
  oud bruin bier Trappist 75 cl
  grote uien 2
  look1 teentje
  gedroogde abrikozen200 g
  scherpe mosterd2 eetlepels
  bloem 2 eetlepels
  boter
  peper
  zout
  suiker (naar smaak)1 eetlepel
Varkenswangetjes kopen bij Renmans
Garen 2 uur aan 90°C zoals stoverij, laten overnachten;
+ Mosterd + Donkere trappist + ajuin +

Albondigas balletjes in tomatensaus met pureeaardappelen
albigondas
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R521180/spaanse-gehaktballetjes-in-pittige-tomatensaus-albondigas

Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.

Balletjes in tomatensaus met pureeaardappelen
balletjes in tomatensaus
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/746/balletjes-in-tomatensaus-1

Kalfsgehakt kopen bij Renmans
Gehakt mengen met ajuin zoals fricandon
+ champignons + tomatenpuree + Rodenbach
Bakken in de pan (Nooit koken)
Tomatensaus naar keuze toevoegen. Best met verse kerstomaten
  gemengd gehakt 800 g
  champignon1 bakje
  tomatenblokjes (400 g)1 blikje
  tomatenpuree1 blikje
  Rodenbach1
  maïszetmeel

Pimpen door :
Kerstomaten toevoegen

Balletjes in Luikse saus met pureeaardappelen
Balletjes in luikse saus
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/3535/luikse-balletjes

  gemengd gehakt500 g
  wit brood 4 sneetjes
  melk100 ml
  Luikse stroop3 koffielepels
  water8 eetlepels
  rozijnen100 g
  sjalot (gesnipperd)1
  ui (gesnipperd)1
  eieren (losgeklopt)2
  tijm½ koffielepel
  nootmuskaat
  bonenkruid ½ eetlepel
  olie
  peper + zout
+ Ajuin+ wit brood + melk + luikse stroop + rozijnen + sjalot
Bakken in de pan (Nooit koken)
Luikse saus: bier + ajuin + zoet

Vol au vent met pureeaardappelen
Vol au vent
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/19387/vol-au-vent-2

 

  kipfilets3
  gehakt (gekookte gehaktballetjes)250 g
  champignons250 g
  room100 ml
  kippenbouillon500 ml
  boter (+ wat extra)40 g
  bloem40 g
  peper
  zout
Kant en klare kippefricasée kopen in de LidlVol au vent 2
Pimpen door :
+ evenveel vers kippevlees toevoegen (steamen 120°C 5 min)
+ room
+ kappers
+ zout

Kalfsfricassée met pureeaardappelen
kalfsfricassee
https://15gram.be/recepten/kalfsfricassee-1

 

+ room
+ kappers
+zout

Witloof in de oven met pureeaardappelen
witloof in de oven
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/6763/witloof-in-de-oven-met-puree

Witloof steamen 120°C 5 min
  witloof 8 stronkjes = 2 dagen eten voor 2 pers
  ham8 plakjes
In ham draaien
Bechamelsaus :
  boter (+ wat extra)2 el
  bloem2 el
  melk (+ wat extra)500 ml
  geraspte Cantal kaas of Parmesan  75 g

Kleine porties maken voor 1 dag = 4 stronkjes
Volledig afwerken op een avond
Afdekken en in de frigo steken
Opwarmen in de microgolfoven

Pimpen door :
Cantal kaas of Parmesan

Pureeaardappelen
2 kg aardappelen met schil steamen op 120 °C in Steamer 11 minuten
Schil verwijderen
+ Room of kokosmelk (Lidl België)
+ Boter
+ Zout


Pureeaardappelen met spinazie
1 kg pureeaardappelen van hierboven
+ 1 zak spinazie stoven in een pan in 2 porties (2 min)
+ Room of kokosmelk (Lidl België)
+ Boter
 + Zout

 

Pureeaardappelen met endijvie
1 kg aardappelen met schil steamen op 120 °C in Steamer 11 minuten
Schil verwijderen
+ 1 zak endijvie stoven in een pan in 2 porties (2 min)
+ Room of kokosmelk (Lidl België)
+ Boter
+ Zout

 

Pureeaardappelen met zoete aardappel
0,5 kg aardappelen met schil steamen op 120 °C in Steamer 11 minuten
Schil verwijderen
0,5 kg Bataat schillen, in stukjes snijden, steamen op 120 °C in Steamer 11 minuten
+ Room of kokosmelk (Lidl België)
+ Boter
+ Zout

Absoluut nodige machines in 2019

Steamersteamer
http://www.golantec.be/steamer.html

Microgolfovensharp papfles 4
http://www.golantec.be/Cata%20microgolfoven.html

Inductiekookplaat op tafel3500 watt inductiekookplaat
http://www.golantec.be/koken.htm

FritexVittorio 1
http://www.golantec.be/Belgische%20frieten.html 

TemperatuurvoelerIR temperatuurvoeler
Belangrijk voor

 "De toutes les passions, la seule vraiment respectable me paraît être la gourmandise"              Guy de Maupassant


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 10/03/2019

Terug naar hoofdpagina